+31 (0)6 21455745 info@mariobrehm.nl

Luchtkanaal reiniging in ziekenhuizen om de luchtkwaliteit te verbeteren

Reiniging van luchtkanalen in ziekenhuizen is belangrijk om patiënten veilig te houden.

We wenden ons voor zoveel stadia van ons leven tot ziekenhuizen: een nieuw kind verwelkomen in de wereld, onze ziekten en verwondingen genezen en het verlies van ons leven betreuren. Volgens de CDC bezochten 35,1 miljoen mensen een Amerikaans ziekenhuis voor intramurale diensten en kwamen nog eens 125,7 miljoen voor poliklinische bezoeken. Met een Amerikaanse bevolking van 318 miljoen bezocht ongeveer de helft van de bevolking gedurende het jaar een ziekenhuis voor zorg. Dit aantal houdt geen rekening met de bezoekers en geliefden die op bezoek komen, evenals met artsen, verpleegsters, personeelsleden, inspecteurs en alle anderen die elke dag in een ziekenhuis komen en gaan.

Ziekenhuizen zijn drukke plaatsen, waardoor het essentieel is dat ze schoon en veilig worden gehouden voor iedereen binnenin, vooral voor patiënten met een verzwakt immuunsysteem.

Hierdoor worden ziekenhuizen meestal grondig schoongemaakt om het risico op infectie of een ziekte die zich door het gebouw verspreidt te verminderen. Desondanks schat de CDC dat meer dan 1,7 miljoen mensen besmet raken terwijl ze in een ziekenhuis verblijven, en veel van deze infecties komen van een bron die niet regelmatig wordt schoongemaakt – het ventilatiesysteem. Het reinigen van luchtkanalen in ziekenhuizen wordt niet regelmatig uitgevoerd omdat het kanaalwerk meestal verborgen is achter het verlaagde plafond, waardoor het een ‘out of sight, out of mind’ situatie is. Wanneer het kanaalwerk vuile bacteriën krijgt, groeien er gemakkelijk virussen, bacteriën en schimmels in en kunnen ze zich door het gebouw verspreiden, waardoor verzwakte patiënten schade kunnen oplopen.

Als mensen een ziekenhuis binnenkomen, hopen ze beter te worden en niet zieker te worden.

Het laten uitvoeren van luchtkanaalreiniging in ziekenhuizen verbetert de luchtkwaliteit en houdt patiënten met een verzwakt immuunsysteem veilig. Patiënten verwachten dat ze in een schone en veilige kamer worden bewaard terwijl ze herstellen van een ziekte of operatie, en gaan ervan uit dat de lucht binnenshuis veiliger en schoner is dan de lucht buiten. Er zijn echter talloze gevallen geweest waarin patiënten ziek werden en stierven door blootstelling aan vervuilde lucht in het ziekenhuis.