+31 (0)6 21455745 info@mariobrehm.nl

Luchtkanaal reiniging apparatuur: wat te gebruiken in risicogebieden

HVAC-systemen, met name luchtkanalen, moet in elke omgeving schoon worden gehouden.

In een ziekenhuisomgeving waar kwetsbare patiënten verblijven, is het zelfs nog belangrijker dat het ventilatiesysteem schoon is en geen stof, puin en mogelijk ziektekiemen verspreidt die ziekenhuisinfecties in het hele ziekenhuis kunnen veroorzaken.

Jaarlijkse inspecties zijn van cruciaal belang

Het wordt aanbevolen dat ziekenhuizen jaarlijks HVAC-systeeminspecties laten uitvoeren. Hoewel een inspectie niet noodzakelijkerwijs zal uitwijzen dat een schoonmaakbeurt nodig is, is dit verreweg de gemakkelijkste manier om dat vast te stellen. Professionele HVAC-inspecteurs kunnen deze inspecties uitvoeren.

Luchtkanaal reinigingsapparatuur

Wanneer uit een inspectie blijkt dat het kanaalwerk van een ziekenhuis moet worden schoongemaakt, betekent dit dat stof en allergenen zich in de kanalen hebben opgehoopt. Een professionele schoonmaakdienst met de juiste kanaalreinigingsapparatuur is de beste manier om ervoor te zorgen dat het HVAC-systeem schoon wordt en dat de lucht in het ziekenhuis vrij blijft van irriterende stoffen en gevaarlijke infectieuze deeltjes.

Negatieve luchtmachine

Een negatieve luchtmachine is essentieel als het gaat om het reinigen van kanalen in een ziekenhuis. Het reinigingsproces kan begrijpelijkerwijs veel vuil ophopen dat zich in het ventilatiesysteem heeft opgehoopt. Een negatieve luchtmachine kan aan één uiteinde van het kanaalsysteem worden geplaatst om een ​​negatieve luchtdruk te creëren. Bij gebruik in combinatie met HEPA-filtratie zorgt dit proces ervoor dat alle lucht naar het filter wordt geleid, zodat alle deeltjes die uit het kanaalreinigingsproces ontsnappen uit de lucht worden verwijderd voordat het weer in de gemeenschappelijke circulatie wordt gebracht.

Luchtwasser

Als de reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd op een enkel, afgesloten gebied, kan een luchtwasser worden gebruikt in plaats van een negatieve luchtmachine. De luchtwasser gebruikt dezelfde basisprincipes als de negatieve luchtmachine, zuigt lucht van buiten naar binnen en dwingt het door een HEPA-filtersysteem voordat het wordt afgevoerd. Dit werkt om de lucht in een enkel gebied te reinigen, misschien een gebied waar kanaalreiniging heeft plaatsgevonden, maar is minder efficiënt dan een negatieve luchtmachine, die rechtstreeks op het kanaalwerk wordt aangesloten.

Draagbaar stofbeheersingssysteem

Een stofopvangsysteem, zoals een HEPA-filter, is een ander stuk kanaalreinigingsapparatuur dat behoorlijk nuttig kan zijn. De integratie van een negatieve luchtmachine en HEPA-filtratie, evenals een draagbare behuizing die toegang tot het plafond gemakkelijk en veilig maakt, is een effectief hulpmiddel om het kanaalreinigingsproces soepeler te laten verlopen. Voor professionals die vaak kanalen reinigen in gebieden met een hoog risico, kan een draagbaar stofbeheersingssysteem zeker een goede investering zijn.

De lucht in een ziekenhuis of een andere risicovolle omgeving schoon houden is absoluut essentieel.

Een schoon ventilatiesysteem zal veel effectiever zijn om infectie te voorkomen en een veilige omgeving te behouden.